Mitsubishi Eclipse Klub Polska Strona Główna Mitsubishi Eclipse Klub Polska
Mitsubishi Eclipse Klub Polska

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Subwoofer. Dźwięk silnika.
Autor Wiadomość
riderx69 
KLUBOWICZ


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 60
Skąd: Kalety (Śląsk)
Wysłany: 2013-12-16, 23:43   Subwoofer. Dźwięk silnika.

Witam. Zamonotwałem car aduio z poprzedniego samochodu. Tam grało idealnie. W eclipse. Podłączeniu wszystkiego słychać taki gwizd (jak by turbo) czym wiecej gazu tym bardziej gwizdze. Kable mam odseparowane. + lewa strona. Chinch prawa. Próbowałem już podpinać masę gdzie indziej i wgl. Jedyne co mi przychodzi na myśl to zwaria radia. Mieliście podobny kłopot? I czy kabel + może robic takie zakłucenia. Poprowadzone jest od akumulatora, który znajduje się po lewej stronie w kierunku prawej strony. Przy samym dole puszczony razem z wiązką kabli. Proszę o pomoc :)
 
 
andrzejp 
KLUBOWICZ


Pomógł: 58 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 1636
Skąd: Pl
Wysłany: 2013-12-17, 00:16   

riderx69, ja miałem taką jazdę z kablem remote do wzmaka, ten od pobudzenia, on mi te świsty powodował! i tez mam całe audio odseparowane, a ten mały szmelc doprowadził mnie do białej gorączki. sprawdź to :ok:
_________________
Eclipse 2G GS 1997, 420a

Angie & Barbara & Cindy & Diane & Elizabeth & Fran & Grace & Repeat.
 
 
Tofik 
KLUBOWICZ
Mistrz Ciętej Riposty


Pomógł: 68 razy
Wiek: 36
Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 2717
Skąd: Kielce
Wysłany: 2013-12-17, 11:08   

dawno dawno temu miałem taki przypadek w aucie, wtedy kupiliśmy takie cudo-kostke co to miało eliminowac takie zakłócenia. Wpinło się to na przewód zasilający do radia i odziwo działało :)
_________________

 
 
 
GOLDI 
KLUBOWICZ

Pomógł: 198 razy
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 4043
Skąd: KrK/Rbk
Wysłany: 2013-12-17, 15:05   

poekranuj kable i rozdziel przedewszystkim sygnalowe od zasilajacych... plus oczywiscie dobre ekranowane kable sygnalowe i problem zniknie
_________________
"Choć śmieje się ostatni, ja wciąż jestem poważny..."
Toyota Mr2 sw21
 
 
riderx69 
KLUBOWICZ


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 60
Skąd: Kalety (Śląsk)
Wysłany: 2013-12-19, 20:28   

Problem rozwiązany. Gniazdo chinch w zmaku miało coś podupione z maśą. Może się przyda na przyszłosć komuś :) . Dziękuję za podpowiedzi panowie ! Pozdrawiam !
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13