Mitsubishi Eclipse Klub Polska Strona Główna Mitsubishi Eclipse Klub Polska
Mitsubishi Eclipse Klub Polska

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka charakterystyka termistora w przep?ywomierzu 4G63?
Autor Wiadomość
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 17:29   

gaz spala sie plynniej , rzadziej wystepuja stuki, zatankuj szaki v powe racing i zrob odczyt palma :> zaloze sie ze zblizy sie odczyt do tego z gazidla:>
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 17:37   

Kurde szkoda bo kiedys mia?em v-power racing ale odczyt?w nie pamietam...Ale w?tpie ?eby samo paliwo cos da?o ,chyba trzeba b?dzie zap?on ustawi? ,nie? Czy co? si? poniszczy?o odpowiedzialnego za zap?on?
 
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 19:22   

mitutoyo napisał/a:
Coodo napisał/a:
nawet po od??czeniu czujnika temp lub sondy musisz robi? reset bo ecu b?dzie odczytywa? jego brak i poka?e b??d

Ale bedzie tylko pokazywal blad. Informacje bedzie zbieral i przetwarzal na bie??co czyli jak znowu podepniesz czujnik czy lambde to salnik bedzie zn?w chodzil prawidlowo a ECU bedzie wiedzial tylko ze cos zniknelo na chwile ale juz sie znalazlo i jest OK.
Przyk?ad: Wraca?em od Szakala po tym myku podmiany przeplywek,troche mi sie obroty zaraz po odpaleniu poki?kaly ale ruszylem do domu,po paru kiloskach cos mnie wolne obroty wkurwialy na gazie wiec postanowilem stan?? i pokrecic,podnios?em maske a tu wtyczka od przeplywomierza wisi sobie lu?na jak guma w gaciach, podpio?em i wszystko wr?cilo do normy,pozosta?o tylko diody mryganie 12,13,25.
Wniosek: Jesli przeplywka byla podmieniona na dobra to samochod powinien zaczac chodzic dobrze i tylko pomrugiwa? sobie z cicha.....


dobrze m?wisz ?e pozostaje tylko b?ad
ale chodzi mi o to ?e jak nie ich skasujesz a silnik nadal nie b?dzie dobrze chodzi? to nie b?dziesz wiedzia? czy ten nowy wsadzony czujnik jest ok

m?wi? te? ?e po kazdym od??czeniu aka trzeba pozostawic silnik na ja?owym biegu a? do w??czenia wentylator?w aby na uczy? ecu
ja nigdy nie czekam a silnik chodzi ok


ps allias o co ci biega z ta emotka
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
allias
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 20:05   

Jaka emotka??? Szaki mozesz wyslac mi odczyty z palma???? Chetnie rzuce okiem.
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 20:11   

Niestety zawiesza sie przy przesy?aniu danych :/ Musze kupi? drugiego palma ,wtedy co? zrzuce. Ew. powiedz co by? chcia? wiedzie? to powiem ,albo wypisze Ci co mam na nim i podam interesuj?ce Ci? warto?ci :) Cho? mo?e zrobie nowego loga ,kr?tszego i sie uda. Cho? reszte odczyt?w mam dobrze ,poza temperatur? :P
Ostatnio zmieniony przez Szakal 2008-03-17, 20:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
allias
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 20:25   

chetnie bym przeanalizowal calosc.... szczegolnie momenty przeskoku.
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 20:58   

No nic ,w takim razie jutro spr?buje zrobi? jakie? ma?ego loga z kr?tkiej pracy silnika ,mo?e uda si? go zgra? jako?...
Tymczasem za rad? Goldiego wietrze 95 z Bliskiej ,na kt?rej tankuje od pocz?tku (tak wiem...g?upota) i przerzucam si? na v-power racing...
Ostatnio zmieniony przez Szakal 2008-03-17, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 21:17   

nie koniecznie racing:P ale przy gazie to takie optimum :>
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 21:21   

Teraz jak ju? la? to porz?dnie. Od tej pory szitowi m?wie stanowcze NIE! :ksiadz: Jaki ja g?upi by?em lej?c to "paliwo"...A s?dzi?em ,?e musi by? niez?e bo i starszy na nim je?dzi? (do niedawna) i Sej te? by? tankowany i zaknaca? a? mi?o (co by?o wida? na zlocie :twisted: ) M?dlmy si? teraz ,?eby stuki nie narobi?y kuku...
 
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 21:28   

gaz i 95 o benz ca?kiem dobrze id? w parze chocia? tez co jakis czas wciska?em verve do zbiornika w ramach oczyszczania wtrysk?w ( a i tak zdech?y musia?em wymieni?)


ps szaki do samaela masz jakie? 100kilos?w nie my?la?e? go odwiedzi
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 21:39   

gaz o duzej oktanowosci i beznzyna 95 :> czy ida dobrze w parze :> jak piernik z wiatrakiem :P cos sie zwiatraczy lub spierniczy :> jesli juz sie jezdzi na paliwie o danej oktanowisci to powinno sie tego trzymac ... zbyt czeste zmiany liczby oktanow wiaza ze soba ciagle zmuszanie kompa do zmiany wyprzedzenia zaplonow porpzez stuki.... ksiazki mozna pisac ;) verva to G....
 
 
allias
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 21:43   

Zdecydowanie V-power (moze byc racing). Szaki jesli potrzebujesz poczytaj moj post o MON vs RON.
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 21:55   

gdyby nie uszkodzi?y mi sie wtryski to bym nie powiedzia? ?e by cos z silnikiem by?o nie tak
zadnych dziwnych objaw?w nie robi? a w og?le nie mia? tendencji do stukowego
nie mam juz gazu wiec ci nie powiem czy faktycznie tak bardzo zmienia zap?on
je?dzi?em na gazie cos oko?o dw?ch lat robi?em na nim predko?ci licznikowe ponad 200
a potem zmienia?em na benzyne i robi?em swoje czas?wki na setke i ?wiartk? krec?c silnik pod odcink?(na gazie nie by?o kreci? sie do oko?o 9000)
i uwierz ?e silnik w og?le nie prycha?
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 22:00   

Widocznie trafia?e? na dobre paliwo.allias, czytam czytam ;)
Coodo napisał/a:
(na gazie nie by?o kreci? sie do oko?o 9000)

Podziwiam Cie stary ,ale sam nie wiem za co :roll:
 
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 22:07   

nie musisz po prostu pisze jak jest tzn by?o bo odmontowa?em gaz
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-17, 22:14   

cz?owieku ,odcinka seryjnie jest ustawiona na poziomie ~7500rpm. Jak s?dzisz dlaczego? Ja je?d??c na gazie dochodze do 7000max...
 
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 22:22   

tego dok?adnie nie wiem cz?owieku (my?l? ?e masz ?le ustawiony zap?on albo cos z ecu bo przep?ywka nie wchodzi w gre na gazie-chyba ?e masz za?o?on? krok?wk?) ja u mnie na gazie kr?ci?em o wiele wy?ej niz na benzynie
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 22:25   

na gazie nie ma odcinki... wiec mozna przekrecic :> od 3 gen jest ale to nie odcinka a ogranicznik kompa od gazu :D a ja dzis ogladalem takie fajny komputerek do mnie co przenosi odcinke na 8100 :D mniam :D
 
 
Coodo 
KLUBOWICZ


Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 967
Skąd: Bydgoszcz-Teresin
Wysłany: 2008-03-17, 22:28   

wiem ?e mozna - co dzie? nie krecisz go do ko?ca...
ale 8100 na benzynce by si? przyda?o
_________________
1G 94r 4G63 7bolt
"Staram się jechać jak najlepiej, co nie oznacza, że próbuję jechać jak najszybciej...
''Robert Kubica''
.
 
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 22:30   

Coodo napisał/a:
ale 8100 na benzynce by si? przyda?o
to zalezy :P u mnie od okolo 6 tys wykres nie przysta juz logarytnicznie , ani parabolicznie, powiedzialbym ze liniowo :| musz poprawic gore :P i wtedy bedziem myslec dalej :) wiec najlepiej przeanalizowac wykres czy to wogole ma sens :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12