Mitsubishi Eclipse Klub Polska Strona Główna Mitsubishi Eclipse Klub Polska
Mitsubishi Eclipse Klub Polska

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z klimatyzacja
Autor Wiadomość
maniu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-20, 15:50   Problem z klimatyzacja

Witam

Mam problem z klimatyzacja poniewaz czesto po wcisnieciu przycisku nic sie nie dzieje. Obroty w ogole nie spadaja, nie chlodzi, wiec nie zalancza sprezarka? Ale nie zawsze. Czasem na chwile zalaczy na poczatku i po kilku sekundach znow sie wylancza. Te zaroweczki/diody w przycisku oczywiscie pala. To moze byc wina przycisku? czy cos wiecej? Spotkal sie ktos z podobnym problemem?
Dodam ze w zeszlym roku dzialala dobrze i zima tez co jakis czas byla uzywana.
 
 
allias
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-20, 16:05   

Sprawdzilbym czy jest naladowana bo jesli nie to po zalaczeniu nie ma obciazenia i dlatego tego nie odczuwasz. Mozliwe ze masz gdzies wyciek.

Jesli kompresor bylby walniety to bys mial dym bo by ci sie palil... poczulbys. Stawiam na wyciek.
 
 
maniu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-20, 20:08   

Przed chwila bylem w garazu i wcisnalem przycisk na raz i nic, w wydajniejszym trybie zalaczyla, pochodzila z 20sekund i sie wylaczyla. Nie pomyslalem zeby sprawdzic czy jest cos w ukladzie-to jutro. Czyli w przypadku nieszczelnosci sie nie zalancza?
 
 
Mrok 
KLUBOWICZ


Pomógł: 20 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 594
Skąd: Żebrówka/Mińsk Maz.
Wysłany: 2008-04-21, 07:32   

Pewnie masz pust? i dlatego, u mnie jest ca?kiem pusta bo mia?em wyrwany przew?d i o dziwo jak jest na dworzu zimno i wcisn? guzik to ?wiate?ka si? w nim zapal?, a jak samoch?d si? zagrzeje albo na drorzu jest cieplo to mog? sobie wciska? i nic, ale zbli?a si? lato to trzeba b?dzie j? zrobi
 
 
 
Jakub31
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-21, 08:53   

To, ?e pochodzi?a 20 sekund i si? wy??czy?a to normalne, spr??arka nie chodzi ca?y czas. Je?li si? za??cza to uk?ad jest pe?ny. W przypadku braku gazu w uk?adzie spr??arka nie wejdzie do pracy.
 
 
kris1976 
KLUBOWICZ


Pomógł: 13 razy
Wiek: 43
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 140
Skąd: szczecin / police
Wysłany: 2008-04-21, 12:43   

na fotce masz zaznaczony czujnik cisnienia w ukladzie klimy. zdejmij wtyczke i zmierz omomierzem zestyk na czujniku, jesli masz przerwe znaczy ze masz za male cisnienie w ukladzie i sprezarka sie nie zalaczy
FOTKA
 
 
 
maniu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-27, 17:00   

OK wiec na tym czujniku mam stale zwarcie czyli jest OK? Na samym kablu przy wy??czonej klimie mam stale 10kom, po w?aczeniu bylo ~3,4kom po czym wzrasta?o do ~6, znow spadalo i tak w k??ko.
Zaznaczam ze podczas tych test?w klima mi akurat dzia?a?a. Raz dzia?a, a raz poprostu sie wy?ancza - wiatrak od klimy te? wtedy przestaje chodzi?. I nie ma ?adnej regu?y czy jade czy stoje itd.
 
 
Jakub31
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-27, 19:23   

Bo spr??arka i wiatrak od klimy nie chodz? ca?y czas, tylko cyklicznie.
 
 
Mati_GS
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 18:47   

pod??cze si? do tematu a mianowicie... czy w eclipse 1g wyst?powa? tzw nowy gaz, nie r12? :roll:
 
 
migteam
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 20:20   

a najlepiej to jed? do jakiego? norauto, robi? przegl?d za darmo, ja robi?em bo mi s?abo dmucha?o, kazali nabi? i wszystko bez problemowo :jezyk:
 
 
maniu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 20:23   

Jakub31 napisał/a:
Bo spr??arka i wiatrak od klimy nie chodz? ca?y czas, tylko cyklicznie.


No mozliwe ale mi czasem pochodzi 10minut, czasem 10sekund, a czasem w ogole nie zalancza. Wiatrak, sprezarka, nie wiem. Zawsze bylo czuc obciazenie jak wlanczalem klime a teraz jestem pewien ze sie wylancza lub niezalancza.
A co z t? opornoscia? Tak powinno byc czy nie?
 
 
allias
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 21:26   

maniu napisał/a:
Jakub31 napisał/a:
Bo spr??arka i wiatrak od klimy nie chodz? ca?y czas, tylko cyklicznie.


No mozliwe ale mi czasem pochodzi 10minut, czasem 10sekund, a czasem w ogole nie zalancza. Wiatrak, sprezarka, nie wiem. Zawsze bylo czuc obciazenie jak wlanczalem klime a teraz jestem pewien ze sie wylancza lub niezalancza.
A co z t? opornoscia? Tak powinno byc czy nie?


Prawdopodobnie cierpisz na brak chlodziwa w ukladzie. Zalecalbym sprawdzenie.
 
 
migteam
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-07, 21:38   

wiec tak, w p?ocku masz najbli?sze norauto, przy auchan i obi, ne masz daleko, zadzwon um?w sie i sprawdz? za darmo, p?ki jest promocja :jezyk:
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-05-07, 21:41   

Mati_GS napisał/a:
pod??cze si? do tematu a mianowicie... czy w eclipse 1g wyst?powa? tzw nowy gaz, nie r12? :roll:

Nie ,musisz przerobi? instalacje pod nowy gaz bo tamten stary jest ju? wycofany i nielegalny.
 
 
 
maniu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-08, 11:33   

Szakal napisał/a:
Nie ,musisz przerobi? instalacje pod nowy gaz bo tamten stary jest ju? wycofany i nielegalny.


Czyli jesli mam stara instalacje to jest sens jechac na przeglad? Skoro i tak mi jej nie uzupelnia... Straszna lipa :?
 
 
ziggi 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 41
Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 414
Skąd: Lodz / Dublin
Wysłany: 2008-05-08, 11:38   

maniu, Bedziesz musial wiecej zaplacic za przerobienie instalacji pod nowy czynnik. Jesli ci powiedza ze sie nie podejmuja / nie potrafia itd to zawsze pozostaje ci kurs do Nadarzyna - Samael zrobi ci to fachowo po preferencyjnej cenie klubowej :ok:
 
 
viader 
KLUBOWICZ


Pomógł: 45 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 1667
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-08, 15:20   

Ja przerobi?em u Samaela na nowy czynnik za 300 z? i narazie dzia?a spoko, trzeba tylko zmieni? osuszacz bo ju? troch? przytkany.
_________________
był: Eclipse 1G 2.0 GS 6 bolt euro
jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTDM 20V
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13