Mitsubishi Eclipse Klub Polska Strona Główna Mitsubishi Eclipse Klub Polska
Mitsubishi Eclipse Klub Polska

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpie przerywa dławi się
Autor Wiadomość
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 00:33   Szarpie przerywa dławi się

Witam,
Dzi? jecha?em do?? d?ug? bo 500km tras? i nie oszukuj?, ?e auto troszk? by?o ci?niete. Po nied?ugim czasie odczu?em lekkie szarpanie, p??niej ju? troche mocniejsze lownie na biegu 1, 2, 3 w okloicach 4tys. Czy kto? wie mo?e co to jest i ewentualnie poda? mi koszta naprawy?
Pozdrawiam serdecznie

[ Dodano: 2008-03-30, 01:41 ]
Dodam jeszcze, ?e dzieje si? to g??wnie gdy mocniej naciskam gaz.
Ostatnio zmieniony przez MATi 2011-04-12, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Szakal 
KLUBOWICZ

Pomógł: 37 razy
Wiek: 31
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3055
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: 2008-03-30, 06:45   

Hmm a zalewa?e? to co zwykle? :> Bo mog?e? zala? jaki? syf i Ci przytka?o filtr paliwa
 
 
 
MATi 
KLUBOWICZ


Pomógł: 109 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 8541
Skąd: WWA/Raszyn
Wysłany: 2008-03-30, 10:37   

Sprawdz rure dolotu miedzy przep?ywk? a kolektorem ...jezeli szarpie to moze by? jedna z kilku przyczyn...rura jest gumowa i mog?a juz sparcie? odkrec ja i obejrzyj dok?adnie czy gdzie? dziury nie ma... jezeli jest to albo kup nowa albo zaklej porz?dnie ta?m? ...najlepiej tak? kominkowa to jeszcze d?ugo po?migasz.... jezeli pomog?em to nie zapomnij o opcji pomog? :ksiadz:
 
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 22:48   

Pomogle? mi, rura byla peknieta i ja zakleilem, jest git nic nie szarpie. Natomiast powsta? kolejny problem. Wstaje sobie rano (samochod przejechal trase 500km) przekrecam kluczyk a tu nic tylko PYK!!. My?la?em, ?e to akumulator, ale podpi?lem go do kolegi i nic. Zapala tylko na pych, i wszystko dzia?a, silnik pracuje r?wno nie ga?nie. Co to mo?e by?, my?licie, ?e tak nagle pad? rozrusznik jak jechalem przez ponad p?l Polski i wszystko by?o ok?
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-30, 22:54   

nie pal na pych!!! przeskoczy Ci pasek i bedziesz mial PYCH
 
 
viader 
KLUBOWICZ


Pomógł: 45 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 1667
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 23:09   

Mog?y si? zawiesi? szczotki na rozruszniku. Postukaj w niego, mo?e wtedy zakr?ci. Ja mia?em tak, ?e wystawia?em samoch?d z podw?rka, zgasi?em go i ju? nie odpali?. Po wymianie szczotek w rozruszniku wszystko wr?ci?o do normy.
_________________
był: Eclipse 1G 2.0 GS 6 bolt euro
jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTDM 20V
 
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 23:15   

A gdzie jest umieszczony rozrusznik, mozecie sie ze mnie smiac ale te furke mam dopiero od jednego dnia, takze i tak za duzo wrazen.
 
 
kris1976 
KLUBOWICZ


Pomógł: 13 razy
Wiek: 43
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 140
Skąd: szczecin / police
Wysłany: 2008-03-31, 06:19   

zdemontuj gumowa rure dolotowa, a zobaczysz rozrusznik ktory znajduje sie na dole pod kolektorem dolotowym
 
 
 
MATi 
KLUBOWICZ


Pomógł: 109 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 8541
Skąd: WWA/Raszyn
Wysłany: 2008-03-31, 07:28   

tak jak kris m?wi zdejmi rure ...i tam jest o ile dobrze pamietam taka srebrna puszeczka metalowa ..... mia?em tak jak Ty ale u mnie trzeba by?o ju? wymienic rozrusznik niestety :ksiadz:
 
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-31, 11:38   

Dzieki, zaraz zdemontuje te rure, szkoda ?e wczoraj odrazu jak j? klei?em tego nie zrobi?em. Pozdrawiam
 
 
conti
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-31, 13:26   

Timonek21, zdj?cie rury Ci nic nie da. Mo?esz sobie tylko popatrze? na niego. Bo aby dosta? si? do rozrusznika i go zdemontowa? to jedyna droga do niego to poprzez demonta? p??ki akumulatora. Wtedy masz prawie pe?ny dost?p do rozrusznika. A z objaw?w jakie poda?e?, to za koleg? viader powt?rz? ?e to szczotki. Mnie to kosztowa?o 100PLN u elektryka. Powiem szczerze, jak zorientowa?em si? w dost?pie do rozrusznika to po szybkiej kalkulacji odda?em samoch?d do profesjonalisty. W rozruszniku s? szczotki na szczotkotrzymaczu wi?c w podw?rkowej naprawie mo?esz mie? problemy no chyba, ?e masz kompletny szczotkotrzymacz to tyko wymiana.
Je?eli tylko pomog?em... :jezyk:
Pozdrawiam.
 
 
MATi 
KLUBOWICZ


Pomógł: 109 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 8541
Skąd: WWA/Raszyn
Wysłany: 2008-03-31, 14:20   

conti napisał/a:
go zdemontowa? to jedyna droga do niego to poprzez demonta? p??ki akumulatora.
:wtf: :wtf: :wtf: ....ja podnios?em na lewarkach i wykreci?em od do?u.....moze niebezpieczne ale od do?u ?atwiej go wykreci?...
 
 
 
kris1976 
KLUBOWICZ


Pomógł: 13 razy
Wiek: 43
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 140
Skąd: szczecin / police
Wysłany: 2008-03-31, 14:27   

MATi napisał/a:
conti napisał/a:
go zdemontowa? to jedyna droga do niego to poprzez demonta? p??ki akumulatora.
:wtf: :wtf: :wtf: ....ja podnios?em na lewarkach i wykreci?em od do?u.....moze niebezpieczne ale od do?u ?atwiej go wykreci?...


od gory stanowczo wygodniej :)
 
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-31, 21:08   

Odda?em go do warsztatu, na jutro ma by? tak?e zdam relacje, mam nadzieje, ?e to jest rozrusznik, a nie co? bardziej kosztownego. Jeszcze jedno pytanie, bo jestem kompletnie zielony, czemu w dowodzie samoch?d figuruje jako DIAMOND? :)
 
 
conti
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-31, 21:11   

Bo to auto bez skazy :lol2:
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-31, 21:12   

a tak na serio;P
 
 
GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-31, 21:31   

Timonek21 napisał/a:
a tak na serio;P
a tak na serio to rozwin sobie skrot DSM...
 
 
MATi 
KLUBOWICZ


Pomógł: 109 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 8541
Skąd: WWA/Raszyn
Wysłany: 2008-04-01, 06:49   

kris1976 napisał/a:
MATi napisa?/a:
conti napisa?/a:
go zdemontowa? to jedyna droga do niego to poprzez demonta? p??ki akumulatora.
:wtf: :wtf: :wtf: ....ja podnios?em na lewarkach i wykreci?em od do?u.....moze niebezpieczne ale od do?u ?atwiej go wykreci?...


od gory stanowczo wygodniej :)


zale?y jak dla kogo :jezyk:


DSM= Diamond Star Motors
Ostatnio zmieniony przez MATi 2008-04-01, 06:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Timonek 
KLUBOWICZ


Pomógł: 10 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 674
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-02, 00:09   

Odda?em auto do elektryka, wymieni? mi szczotki, ca?o?? kosztowa?a 200z?.

[ Dodano: 2008-04-02, 00:17 ]
Czy yo mo?liwe, ?e te szczotki maj? sie z czasem u?o?y?? Pytam poniewa? nie za ka?dym razem mi pi?knie odpala.
 
 
S?awekG 
mniejsza zielenina



Pomógł: 12 razy
Wiek: -46
Dołączył: 18 Lip 2007
Posty: 173
Skąd: Budzy?
Wysłany: 2008-04-02, 06:45   

Timonek21 napisał/a:
Czy yo mo?liwe, ?e te szczotki maj? sie z czasem u?o?y?
Tak musz? si? dotrze? aby dok?adnie ca?? powierzchni? dolega?y do komutatora. To tak jak z nowymi klockami, kt?re musz? "dotrze?" si? do kszta?tu tarcz
_________________
GS 1992 2,0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14